Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πέντε χρόνια «στο ναδίρ» και τον προηγούμενο μήνα «στα Τάρταρα» (3/4)

Πέντε χρόνια «στο ναδίρ» και τον προηγούμενο μήνα «στα Τάρταρα» (3/4)Συνέχεια από: εδώ

Πριν το 2008 - Απ' το 2008 μέχρι το 2010 - Σήμερα

Υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, (κατά της πρόωρης προσφυγής στις εθνικές «κάλπες»), τάσσονταν οι δύο στους τρεις έλληνες πολίτες σε σχετικές δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξήχθησαν μέχρι και την 29η Δεκεμβρίου 2014. Μήπως επειδή «το έχουν πάρει πια απόφαση» ότι εθνικό περιβάλλον πολιτικής μέσα σε διεθνές περιβάλλον οικονομίας δεν νοείται;

Την βεβαιότητά τους ότι η αλλαγή πολιτικής δεν εξαρτάται από την αλλαγή της κυβέρνησης (εκ)δηλώνουν οι εφτά στους 10 έλληνες πολίτες σε σχετικές δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξήχθησαν τις τελευταίες 15 ημέρες. Μήπως επειδή «το έχουν πάρει πια απόφαση» ότι, αν είναι μία φορά ανέφικτη η τήρηση εθνικής πολιτικής στρατηγικής μέσα σε διεθνές περιβάλλον οικονομίας, η τήρηση εθνικής πολιτικής στρατηγικής μέσα σε διεθνές περιβάλλον οικονομίας και μάλιστα από την πλευρά μιας κρατικής οντότητας η οποία τελεί υπό καθεστώς ελεγχόμενου χρεοστασίου, είναι 1000 φορές ανέφικτη; 

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ΣΚΑΙ TV 12 IAN 2015
Υπέρ των κυβερνητικών συμπράξεων οι περισσότεροι ψηφοφόροι

Τα ποσοστά της αρνητικής ψήφου, της αποχής και της λευκής ψήφου, αποτυπώνουν την αδυναμία του εκλογικού σώματος να πιστέψει ότι μπορεί με εκλογές «να αλλάξει την μοίρα του προς το καλύτερο». (Σε καιρό, μάλιστα, που οι ετεροδημότες δεν διαθέτουν, όχι την όρεξη, μα, ούτε, καν, το αντίτιμο του εισιτηρίου για να πάνε στην γενέτειρά τους να ψηφίσουν, η αποχή, «χτυπάει ''κόκκινο''»). Εκεί - τότε που το εκλογικό σώμα τάσσεται υπέρ των οικουμενικών κυβερνήσεων ή, έστω, υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, (κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων), εμφανίζονται υψηλά, κατά κανόνα, τα ποσοστά της αρνητικής ψήφου, της αποχής και της λευκής ψήφου. (Τα ποσοστά της, μηδενικής, κατ' άλλους, ελπίδας - του στυγνού, κατ' άλλους, ρεαλισμού). Βλ. σχετικά ευρήματα π.χ. στην δημοσκόπηση την οποία διενήργησε μεταξύ 10-12Ιανουαρίου 2015 το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Ρ/Τ Σταθμού «ΣΚΑΪ».

Σε μία εποχή σαν και την σημερινή όπου χορτάτοι από ενημέρωση είναι, ως επί τω πλείστον, αυτοί οι οποίοι πεινάνε για ψωμί, (οι πολλοί, δηλαδή), η εκλογική συμπεριφορά που περιγράφεται ανωτέρω, δύναται να εκληφθεί (και) σαν τίτλος τιμής π.χ. για τους διεθνείς τραπεζικούς ομίλους. Γιατί, πράγματι θα ήταν ντροπιαστικό για τους εν λόγω ομίλους το να πιστεύει ακόμη, (στην σημερινή εποχή), ο μέσος έλληνας, ο μέσος πορτογάλος, ο μέσος ιταλός, ο μέσος ισπανός ότι π.χ. κοτζάμ «Goldman Sachs» αδυνατεί να διαθέτει «στις προθήκες της» πολιτικούς «κλητήρες της» για κάθε ιδεολογικό γούστο. Πόσο μάλλον όταν αυτό π.χ. η «Bank of England» το κάνει εδώ και 200 τόσα χρόνια, τώρα, στους τόπους ζωτικών συμφερόντων της.


Πεισματικά η Γερμανία αρνείται, ως τώρα, «να πληρώσει και άλλα μάρμαρα "made in U.S.A."»

Αναπόφευκτο το φαινόμενο του λεγόμενου «ντόμινο» σε παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Θα ήταν και παράδοξο, αν μη τι άλλο, το να μην (συμ)παρασύρει και την λεγόμενη Ευρωζώνη σε περιδίνηση η οικονομική κρίση στις Η.Π.Α. το 2008 (Βλ. αρχικά, πτώχευση «Lehman's Brothers» και κατόπιν, κατάρρευση της στεγαστικής πίστης στην ανεξέλεγκτη, λίγο πολύ, λιανική τραπεζική, εκεί). 

Όταν «ο στενός κορσές» του ευρώ δρα σαν ταμειακός οδοστρωτήρας σε περιόδους ανάπτυξης, τα επίχειρα της μακράς κάμψης μετά από μία διεθνή κρίση για «ένα χέρι» 18 - 19 «δακτύλων», (χωρών), τα οποία φοράνε το αυτό νομισματικό γάντι, (το γάντι του euro), δεν μπορεί παρά να παραπέμπει στην πλέον ανάλγητη, «αιματοβαμμένη», αποκρουστική «Προκρούστεια Κλίνη» τοκογλυφικού
ΙΟΒΕ Τριμηνιαία Οκτ 2014
ΙΟΒΕ Τριμηνιαία Οκτ 2014
http://www.iobe.gr/docs/economy/ECO_Q3_14_REP_GR.pdf

κεφαλαίου. Ή «μήπως» είναι «όλα τα δάχτυλα» ίδια; Το τι συμβαίνει, λοιπόν, κάτω από συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και αποπληθωρισμού δεν είναι παρά θέμα αντοχής, ενός εκάστου, στην θέα «του αίματος και των δακρύων». [Η Ελλάδα μόνο εμφανίζει, δύο, σχεδόν, χρόνια, τώρα, (22 μήνες), αποπληθωρισμό της τάξης του -2, 6%]

Χώρες όπως π.χ. η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και ανταπεξήλθαν με δυσκολία όταν η μετακύλιση της κρίσης, (από τις Η.Π.Α. προς την Ευρώπη), άρχισε «να δείχνει τα δόντια της». Έχοντας «στο οπλοστάσιό τους», μεταξύ των άλλων, οι χώρες αυτές, τι; το δυσκίνητο ευρώ: 

Έκοντες άκοντες, αν όχι δίκην ελεφάντων οι οποίοι διασχίζουν κρεμαστή γέφυρα της οποία τα σκοινιά είναι σάπια, αντι-δράσανε οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των, κατά τα άλλα, εύρωστων κρατών - μελών της Ο. Ν. Ε., μόλις τα τοξικά χρεόγραφα της αμερικανικής στεγαστικής πίστης «έσκασαν» σαν βόμβες μέσα στα hedge fund, (αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου), π.χ. της Allianz, συνταξιοδοτικών ταμείων, της A.B.N. Amro κ.α. παγκόσμιων «παικτών» με έδρα της μητρικής τους την πρωτεύουσα της τάδε ή της δείνα χώρας του ευρωπαϊκού Βορρά.

Πούτιν και Ερντογάν «τα βρήκαν», Βενιζέλος και Παπανδρέου «τα έσπασαν»

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
και πρόεδρος του Πα.Σο.Κ.
κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
Για την Κυριακή 4-1-2015 ήταν προγραμματισμένη η ανάρτηση αυτού εδώ «του κομματιού»: Του τρίτου, κατά σειρά, από τις τέσσερις, συνολικά, ενότητες, του κειμένου: «Πέντε χρόνια "στο ναδίρ" και τον προηγούμενο μήνα "στα Τάρταρα"».


South Stream
South Stream

Πιθανός ο …εμπλουτισμός του …πολιτισμού της Λεγεώνας των Ξένων (και) με στοιχεία Γκουαντάναμο

Τρείς μέρες αργότερα, (7-1-2015), ανέκυψε η ακόμη πιο αξιοπαρατήρητη εξέλιξη: Επαναλήφθηκε στο Παρίσι ότι είχε γίνει:

α) στην Μαδρίτη στις 11-3-2004,
β) στο Λονδίνο στις 7-7-2005,
γ) στην Τουλούζη και στην Μοντομπάν στην Γαλλία στις 20-3-2012,
δ) στην Ντιζόν στην Γαλλία στις 21 & 22-12-2014 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώθηκαν αλλεπάλληλες πτήσεις drones, (μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων σκαφών αερο«μοντελισμού» τα οποία χρησιμοποιούνται για εναέριες φωτογραφήσεις - βιντεοσκοπήσεις), τον Οκτώβριο 2014, πάνω από πυρηνικούς σταθμούς της εκεί κρατικής εταιρίας ηλεκτρισμού, [E.D.F. (Electricité de France )].

Ο λόγος για τον οποίο τα προαναφερόμενα γεγονότα παρατίθενται αδιάκριτα μεταξύ τους έγκειται στην γνώση ως προς το εξής: 

Όσα από «τα τυφλά» αυτά «χτυπήματα» είναι «εντυπωσιακά», (βλ. πολυθανατηφόρα), προσφέρουν, κατόπιν, πολιτικές λύσεις εκεί όπου οι οικονομικές λύσεις δεν είναι εφικτές. 


Τα στεγανά στην «Ι.S.I.S, στην «Al-Qaeda» και γενικά σε ανάλογες «σκιές», είναι από παλιά αναρίθμητα και γι' αυτό γνωστά στις κρατικές υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, των Η.Π.Α., του Πακιστάν.

Αποδεδειγμένα, (βλ. σχετικούς δείκτες), η οικονομία των Η.Π.Α. «πήρε τα πάνω της» μετά τις 11-9-2001. Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι η Ουάσιγκτον απειλούνταν με ύφεση - τουλάχιστον με ύφεση μέχρι το 2000:

α) με ένα γουάν το οποίο είναι μονίμως υποτιμημένο αφού έτσι οι κινεζικές εξαγωγές παραμένουν ελκυστικές, (φθηνές),

β) με μία Μόσχα η οποία ανέκτησε τον έλεγχο των ενεργειακών της πηγών από τις πολυεθνικές της Δύσης οι οποίες μετά το 1991 επιχείρησαν να (εξ)απλωθούν στον Καύκασο,

γ) με ένα δυσθεώρητο χρέος, σαν αυτό των Η.Π.Α.

Το τι σημαίνει λάθος, ή, «λάθος» από πλευράς C.I.A. και F.B.I. παραμονές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν είναι - δεν νοείται να είναι πτυχή πολιτικής ανάλυσης. Το μείζον σε επίπεδο δημοσιολογίας είναι ότι «τα χέρια» των Η.Π.Α. μετά «το χτύπημα» στους λεγόμενους Δίδυμους Πύργους «λύθηκαν». Ενδέχεται οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας «να συνελήφθησαν εν υπνώσει», ή, να συνέβη κάτι άλλο, μα, αυτό, (σαν προβληματισμός), τί συνεισφέρει στην εκτίμηση καταστάσεων; Είτε έτσι, είτε αλλιώς, «το χτύπημα» στο Μανχάταν, αξιοποιήθηκε δεόντως από τον «Λευκό Οίκο» μετά - (πρόσφερε πολλά - σοβαρά άλλοθι στον Κογκρέσο τα επόμενα χρόνια).

Νετανιάχου - Ολλάντ
Ο πρωθυπουργός τού Ισραήλ
κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου
και ο πρόεδρος της Γαλλίας
κ. Φρανσουά Ολλάντ
Για το ευρωπαϊκό χρέος άσκησε μεγάλη πίεση μετά το 2008 προς το Βερολίνο ο μεγάλος απών από την νεκρώσιμη «φιέστα» της 12ης Ιανουαρίου 2015 στο Παρίσι. (Εκδήλωση από την οποία ο κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε, κυρίως, σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων διεθνούς απήχησης). Ή δεν επιμένει, τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα, (μέσω τρίτων), την τελευταία επταετία, ο Λευκός Οίκος, προκειμένου το Βερολίνο να τιτλοποιήσει και να αναλάβει το ευρωπαϊκό χρέος; Δεν έχει φέρει, ως γνωστόν, κάποιο αποτέλεσμα, ακόμη, το αμερικανικό «pressing» προς την γερμανική πλευρά με αφορμή το θέμα αυτό. Από την στιγμή, μάλιστα, που το Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθεί να μην «βάζει πλάτη», (βλ. στερλίνα), στην Ο. Ν. Ε., τι λόγο έχει το Βερολίνο «να θάψει» την Γερμανία για «να αναστήσει» την Ευρώπη, τονώνοντας, έτσι, και τις εξαγωγές των Η.Π.Α.;

Αν, ωστόσο, επισυμβεί μία ανατίναξη π.χ. πέντε πολυσύχναστων εμπορικών σημείων π.χ. στο κέντρο του Λονδίνου ή των Βρυξελλών ή της Φρανκφούρτης, ή της Αθήνας, η πολιτική εκμετάλλευση του «χτυπήματος» αυτού, εν συνεχεία, είναι ένα πάρα πολύ πιθανό «σενάριο» - (είναι ένα πάρα πολύ ρεαλιστικό ενδεχόμενο). Και θα είναι και πάλι ήσσονος πολιτικά σημασίας τότε, (αν, παρ' ελπίδα, τα πράγματα εξελιχθούν έτσι), τα αστυνομικής υφής ερωτήματα γύρω από το αν διέλαθε ή «διέλαθε» των κρατικών υπηρεσιών Πληροφοριών ο τάδε σεσημασμένος ή η δείνα σεσημασμένη εξτρεμιστική ομάδα αλλοδαπών ή ημεδαπών υπηκόων. Πόσο μάλλον αν στο μεταξύ «πέσει και η σχετική στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης», όπως εκτιμούν εδώ και κάμποσο καιρό στην Μόσχα. Ή θα είναι κάτι άλλο πέρα από «πρόφαση εν αμαρτίαις» ένα «χτύπημα» φανατικών ισλαμιστών ή «φανατικών ισλαμιστών» π.χ. (και) στο Κίεβο;

Committee Study of the Central Intelligence Agency's Detention and Interrogation Program report in Washington
Committee Study of the Central Intelligence Agency's 
Detention and Interrogation Program report in Washington
http://www.intelligence.senate.gov/study2014.html

Κάθε μία τέτοια «ανθρωποθυσία» δύναται να αποτελέσει άλλοθι και μάλιστα ατράνταχτο για να λανσαριστεί λίγα 24ωρα μετά την εκφορά των θυμάτων σαν αναγκαία η επίσπευση της (μετ)εξέλιξης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης σε πολιτική Ένωση. Λογικό, (αναμενόμενο): Από την άποψη, ότι, αφού οικονομικά «το πείραμα» της Ο. Ν. Ε. δεν δύναται, καθώς όλα δείχνουν, (ξαναδές τις υφιστάμενες ισορροπίες μέσα στην Ε.Ε.), να (δι)ασφαλιστεί, τότε, η διασφάλισή του, είναι δυνατόν να επιτευχθεί πολιτικά. Με συνταγματικές, σημειωτέον, επιταγές, οι οποίες, σε επίπεδο εφαρμοστέου, (π.χ. Ποινικού), Δικαίου, θα ομοιάζουν με τις αντίστοιχες των Η.Π.Α. μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 Ή, «μήπως», συγκρίνεται το προ του 2001 δικαιακό σύστημα των Η.Π.Α. με το μετά, (με το τωρινό);

Για την Ουάσιγκτον σπανίζουν σήμερα οι χρυσές πολιτικές εφεδρείες, πόσο μάλλον για την Αθήνα

Θεωρείται απίθανο, προς στιγμή, να επιδιώξει η Ουάσιγκτον την ρηγμάτωση της Ε.Ε. σε παρασκηνιακή συνεννόηση με το Βερολίνο, (την ρηγμάτωση μπλόφα), προκειμένου, έτσι, να επιταχυνθεί το πολυπόθητο, τόσο για την Ουάσιγκτον, όσο και για το Βερολίνο, ευρωπαϊκό status, το οποίο περιγράφεται ανωτέρω. 

Πολιτικές δυνάμεις, παρά ταύτα, οι οποίες προσφέρονται σαν πιόνια για όταν - εφόσον αποφασιστεί να παρακαμφθεί η λύση της πολιτικής αξιοποίησης αυθόρμητων ή «αυθόρμητων» αιματηρών συμβάντων με το στήσιμο ενός τέτοιου σκηνικού, (μίας τέτοιας σκακιέρας - θεάτρου») στην Ευρώπη, υπάρχουν, τόσο, εδώ, (στην Ελλάδα), όσο και σε δύο - τρεις, ακόμη, χώρες της «Ευρωζώνης»

Ή δεν είναι αυτή η πιστή, (η αληθής - η ακριβής), μετάφραση των από πλευράς «Κουμουνδούρου» διακηρύξεων «για την Ευρώπη των λαών - για την Αριστερά της Ευρώπης» κ.λπ.;

Ποιο το πρόβλημα στην παρούσα φάση, «εν Αθήναις»;

α) Η χρηματοδότηση της Ελλάδας την επαύριον δεν είναι το ζητούμενο;

β) Η ανυπαρξία, κατ' ουσία, ελληνικού πολιτικού φορέα ο οποίος θα πείσει το εικονικό από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά «κίνημα» μεμονωμένων ατόμων, περιχαρακωμένων κοινωνικών ομάδων, (μερικών συνόλων), να γίνει ξανά πραγματικό μαζικό κίνημα δεν είναι το μείζον;

Αν ναι, τότε, ποιά η λύση την οποία προτείνει στα προβλήματα αυτά το κόμμα της νυν Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

Το να υποδείξει «η πεσμένη χάμω» αυτή την στιγμή Αθήνα στο κραταιό Βερολίνο νομισματική πολιτική και μάλιστα σε ολόκληρη την «Ευρωζώνη» με μοχλό πίεσης τον φαντασιακό, αν όχι και μεταφυσικό, (αόριστο - θεωρητικό - γενικό), «μπαμπούλα» της ευρωπαϊκής Αριστεράς;

Αν είναι αυτή η …διέξοδος, τότε, το κόμμα της νυν Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι, απλώς, «στρίβει δια του αρραβώνα», μπροστά στα προβλήματα, μα, το κάνει αυτό, κατά τρόπο, αξιοσημείωτα, εξιδανικευμένο: «Κραδαίνοντας το του έρωτα λάβαρο του Πλάτωνος»

α) για την στιγμή εκείνη, κατά την οποία, το N.At.O., θα καταστεί, αφ εαυτού του, (από μόνο του!) «λίθοι, πλίνθοι, κέραμος ατάκτως ερριμμένα»,

β) για την στιγμή εκείνη, κατά την οποία, η Ε.Ε., θα διακηρύξει «εις τα πέρατα της οικουμένης», ότι, …τυγχάνει, οικονομικός, συνασπισμός, «ιδρυθείς υπό συνδικαλιστών» (!)

Όποιος θέλει να δηλώσει «παρών» για την περίπτωση που τον χρειαστεί σαν κομπάρσο ...κάποιος «σκηνοθέτης» αύριο - μεθαύριο κάνει έτσι.

Δεν εξηγείται και μάλιστα πειστικά κάτω από άλλο πρίσμα η από πλευράς πολιτικού κόμματος αναγωγή πομφολύγων σε καράβι με σημαία ευκαιρίας: Σε θεωρητικό όχημα του οποίου η ανθεκτικότητα εν τη πράξει συνιστά a priori ανέκδοτο.

Νίκος Μπίστης για Κωνσταντίνο Τσουκαλά
Ο Ν. Μπίστης για τον Κ. Τσουκαλά
Από το 1996 συζητά π.χ. ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, με τον κ. Γιώργο Βέλτσο, παρουσία των κ. κ. Κώστα και Σπύρου Σημίτη, για «την τάξη στο σύμπαν», όπως γνωρίζει, μεταξύ άλλων π.χ. (και) ο κ. Νίκος Μπίστης ο οποίος μέχρι 13-5-2000 ήταν στέλεχος του «Συνασπισμού της Αριστεράς & της Προόδου» και κατόπιν υφυπουργός σε κυβερνήσεις τού, λεγόμενου, «εκσυγχρονιστικού» Πα. Σο. Κ.

«Κομματάκι» τραγέλαφος, οπωσδήποτε, το να συ-ζητάς για την τάξη π.χ. στον ευρωπαϊκό χώρο, («έξω από το Γραφείο σου»), την ώρα που στον ελλαδικό χώρο, («μέσα στο Γραφείο σου»), επικρατεί αταξία τέτοια - τόση που κινδυνεύεις «να σου έρθει τόμος βαρύς, οξύς, ευρύς, (εγκυκλοπαιδικός), επί της κεφαλής σου από τα υψηλά νοήματα - ράφια της βιβλιοθήκης σου». Αταξία της οποίας τα αίτια, όχι, απλώς, προηγούνται, χρονικά, της αταξίας η οποία επικρατεί, τον τελευταίο καιρό, τόσο, διεθνώς, όσο και εντός του ευρωπαϊκού χώρου, μα, ανάγονται, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε αρχαία «σκουριά»...

Ουδεμία σημασία έχει, ωστόσο, αυτό:

Ο πολιτικός χώρος ο οποίος θέλει να δηλώνει «παρών» για την περίπτωση που τον χρειαστεί σαν κομπάρσο, ...κάποιος «σκηνοθέτης» αύριο - μεθαύριο έχει ανάγκη 
-πρόσκαιρη, οπωσδήποτε, ανάγκη- όποιον - όποιους από τον ακαδημαϊκό χώρο «κάνουν τον ζωγράφο». 

Σε ανοιχτή γραμμή (επικοινωνίας) η Ουάσιγκτον με το Βερολίνο, σε μισάνοιχτη (γραμμή επικοινωνίας) η «Κουμουνδούρου»

[Ανάγκη, με την έννοια, ότι, «όσα από ''τα Βατικανό''» τάσσονται από την ίδρυσή τους υπέρ «του θεού», (βλ. υπέρ των αδυνάτων), και υπέρ «του διαβόλου», (βλ. υπέρ π.χ. της Συνθήκης του Μάαστριχτ), πάσχουν, μόνιμα, από έλλειψη πειστικών «Ευαγγελιστών»: Συντακτών, «ούτως ειπείν», «εύηχων ''ευαγγελικών περικοπών''». «Εδαφίων», βάσει των οποίων, το ταμείο «της Αγίας Έδρας τους», οσονούπω, είναι δυνατόν να γεμίσει με χρήματα πιστών. Έχουν οι πιστοί φοροδοτική ικανότητα σήμερα;

Απάντηση σε ερωτήματα σαν και το ανωτέρω, βέβαια, είναι μάταιο να περιμένει κάποιος από «καρδιναλίους», αλλά, κατά τα λοιπά, ναι, οι βλέψεις των ανθρωπίνων συνόλων αλλάζουν όταν ο όγκος τους αλλάζει, (όταν από «μυρμήγκια» γίνονται «ελέφαντες»)

«Μικρό το κακό» σε επίπεδο πολιτικής πράξης από την έλλειψη «πεφωτισμένων Προ-δρόμων» σε έναν χώρο του οποίου η εκλογική επιρροή βρισκόταν για δεκαετίες καθηλωμένη στο 1 - 4% - «μεγάλο το κακό» σε επίπεδο πολιτικής πράξης, πάλι, από την έλλειψη «πεφωτισμένων Προ-δρόμων» στον ίδιο, (στον αυτό), χώρο όταν η εκλογική του επιρροή ανέρχεται, «ξαφνικά», στο 25 - 30% 


Στην δεύτερη περίπτωση, η μη μεταγραφή «ονομάτων της δισκογραφίας από τις μεγάλες εταιρίες προς την κάποτε μικρή και τώρα εύρωστη εταιρία» θα ήταν, σίγουρα, ατόπημα.

Μόνο που η είδηση, εν προκειμένω, δεν έγκειται στην 
ανα-βάθμιση «μίας μπουάτ σε μπουζουξίδικο» - εξέλιξη λίγο πολύ αναμενόμενη με βάση την φυσιο-λογική εξέλιξη των πραγμάτων εκεί - τότε που το κοινό, («η εκλεκτή πελατεία»), διευρύνεται, μα, στο ποιος, στο τέλος, θα μείνει ευχαριστημένος από «την» όλη αυτή «ωραία ατμόσφαιρα» η οποία, στο μεταξύ, έχει δημιουργηθεί:

1. Ο κόσμος, («το φιλοθεάμον κοινό»);

2. Ο αμερικανός «παραγωγός», ο οποίος, υπόσχεται «στον καταστηματάρχη», ότι, ακριβώς, αρνείται και μάλιστα πεισμόνως να του υποσχεθεί ο «γερμανός» παραγωγός; Ότι, δηλαδή, θα τον βοηθήσει, οικονομικά, προκειμένου, ο «καταστηματάρχης» να υποστηρίξει τις υψηλές απαιτήσεις τις οποίες έχει κάθε «μεγάλο πρόγραμμα πίστας». Ε;

3. Τόσο ο κόσμος, όσο και ο αμερικανός «παραγωγός»;

Όλες, οι, μέχρι τώρα, πληροφορίες, πάντως, προεξοφλούν, ότι, ο αμερικανός «παραγωγός», ούτε δύναται, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, ούτε, θέλει, (ούτε έχει χειροπιαστό λόγο να θέλει), να τηρήσει, την υπόσχεση την οποία έχει δώσει στον «καταστηματάρχη». Σκοπός του, λένε, όσοι γνωρίζουν, είναι, απλώς και μόνο, να κάμει (και) με «το πιόνι» αυτό «παιχνίδι» στα Βαλκάνια, πρωτίστως, στην Ευρώπη, δευτερευόντως. 

Υπάρχει περίπτωση, αν οι προαναφερόμενες πληροφορίες ευσταθούν, να μείνει ευχαριστημένος ο κόσμος;] 

Δεν είναι όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ευθυτενείς, υπάρχουν και νεοφιλελεύθεροι αγοραφοβικοί, με το βλέμμα χαμηλά, ντροπαλοί

Εύλογα αμφίσημη εκ των συμφραζομένων- καθ' όλα εύλογα αμφίσημη -εξ ου «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»- η εν γένει στάση την οποία τηρεί ο πολιτικός, εκείνος, χώρος, του οποίου, οι θέσεις, μόνο τυπικά (παρ)αλλάζουν από τις θέσεις των, λεγόμενων, νεοφιλελεύθερων. Κάτι το οποίο προκύπτει και με την πλέον φευγαλέα αναδρομή στην περίοδο 1968 - 2014: 

Έμπρακτα «βασιλικότερη του Βασιλέως» η λεγόμενη Ανανεωτική Αριστερά σε ότι έχει να κάνει με τους βασικούς πυλώνες πολιτικής, (βλ. Ε.Ε. και N.At.O.), από τους οποίους, αναπόφευκτα, διέπεται, τα τελευταία χρόνια, (και) η ελληνική πολιτική Σκηνή. Προπαντός μετά το 1991 που κατέρρευσε η Ε.Σ.Σ.Δ. Πόσο μάλλον την τελευταία πενταετία που η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς ελεγχόμενου 

χρεοστασίου.

text ©2015 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP